1.9.2018. 12:53
2
Čović: Jedini put za hrvatski narod
Sinoć je održana "Večer Hercegovine" u Orašjui, a jedan od prisutnih bio je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je obratio prisutnima kazavši da postoji neraskidiva veza svih Hrvata ustvari jedini put za hrvatski narod.

"Duboko vjerujem, neraskidiva povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo", kazao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na šestoj Večeri Hercegovine u Posavini, piše N1.

- Ova večer zajedništva po šesti put dobiva onu poruku koji možemo prenositi i u Bosni i Hercegovini, i svima vama koji ste došli iz Republike Hrvatske i zajedno ste s nama večeras, i ne samo večeras, nego sve ove godine, naglasio je Čović.

Osvrnuo se Čović i na početke održavanja ovih organizacija i poziva na zajedništvo u samim početcima, te kazao:

"Ono što je želja bila prije šest ili sedam godina, neki od vas su vjerojatno sumnjali da će mo to uraditi jednom ili dva puta uz ove Dane filma ovdje u Orašju, Posavini, i jednako tako uz dane Mostarskog sajma na proljeće u Mostaru. Međutim, danas je napravljena jedna neraskidiva nit, poveznica između svega onoga što povezuje između Save i Jadranskog mora, od Neuma do Orašja i Brčkog. Duboko vjerujem, neraskidiva povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH".

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović prokomentirao je i trenutnu poziciju Hrvata u BiH, te kazao:

"Duboko sam uvjeren da naše traženje prostora u BiH kao svojoj domovini u elementima jednakopravnosti s druga sva naroda, koja će se posebno očitovati kroz naredne izbore, izborom legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, dati puninu koja nam treba da do kraja neraskidivo povežemo čitavo biće u BiH. To je nešto što nam je prevažno u svakom trenutku gdje god da jesmo, iako smo možda različiti u promišljanju i nekim gledištima bez obzira u kojem segmentu govorimo, gospodarstva, kulture ili nekih naših društvenih aktivnost, nikada više nikome ne otvorimo pukotine na kojima oni mogu dalje graditi podjele među Hrvatima".

"Ovo je zajedništvo koje svima šalje poruku, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbina i svima koji žive s nama ali i predstavnicima međunarodnih institucija koji također prave promišljanja kako urediti ovaj prostor", zaključio je svoj govor Čović.

Organizatori su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Županije Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, saopćeo je iz HDZ BiH, piše N1.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.