1.9.2018. 17:17
0
Skupština SDS-a u Banja Luci: Pobjeda Govedarice i Ivanića
U Banjoj Luci je održana Skupština Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj je predstavljen izborni slogan za predstojeće Opće izbore "Vratimo Srpsku narodu". Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica kandidat je Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske, a Mladen Ivanić za člana Predsjedništva BiH.

Bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić kazao je da je isteklo vrijeme sadašnjoj vlasti SNSD-a i Milorada Dodika te da treba zbiti redove i učiniti sve da RS krene u bolju budućnost. 

- Mi moramo izvući pouke, posebno iz izbora 2014. kada smo pobijedili za nivo BiH, a vjerujem i za nivo predsjednika RS, ali nismo bili dovoljno jaki da se odupremo krađi i kupovini glasova. Ovaj put se svi moraju angažovati prije svega na sprečavanju sistemske krađe izbora za što treba apsolutno jedinstvo i da svi daju puni doprinos pobjedi, a ne kao 2014. kada smo izgubili u područjima na kojima smo bili sigurni u snagu i pobjedu SDS-a - rekao je Bosić.

I predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović kazao je da Savez za pobjedu i kandidati Ivanić i Govedarica pobjeđuju na izborima.

"Narod je uz nas i pobjeda je naša", kazao je Borenović, navodeći da sviće i RS jer će skinuti nenarodnu vlast.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je rekao da je ovo godina kada se dešavaju promjene, promjene koje će biti stvarne i koje treba da zaustave ekonomsko propadanje Republike Srpske.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.