3.9.2018. 11:00
1
Kanton Sarajevo: U novoj školskoj godini blagi porast broja prvačića
Nova školska godina godina počela je u školama na području Kantona Sarajevo, a bilježi se blago povećanje broja učenika upisanih u prvi razred osnovne škole, oko četiri hiljade prvačića.

Pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i kulturu Kantona Sarajevo Nihada Čolić za Fenu kaže da je novina otvaranje škole na Aneksu, za koju kaže da je jedna od najsuvremenijih na području KS.

- Učenici koji su pohađali nastavu u OŠ 'Mehmedalija Mak Dizdar', 'Džemaludin Čaušević' i 'Osman Nakaš' preći će u zgradu nove škole na Aneksu, jer to je njihovo školsko područje - naglasila je.   

Apelirala je na roditelje da ne žure s nabavkom udžbenike, nego da to čine po spisku koji će učenici dobiti u školama. 

Prvo polugodište trajat će do kraja kalendarske godine, kad nastaje zimski raspust.


(FENA / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.