3.9.2018. 17:14
0
"Očekujem da će Dragan Mektić sutra biti smijenjen, njegova uloga je vrlo štetna po BiH"
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da očekuje da na sutrašnjoj sjednici ovog doma bude smijenjen ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

"Očekujem da ćemo snagom argumenata i činjenica koje imaju Klub poslanika SNSD-a i DNS-a otvoriti raspravu, s obzirom na činjenicu da je uloga ministra Mektića vrlo štetna po bezbjednost u BiH, a generalno i imidž zemlje", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. 

Prem njegovim riječima, poslanici iz ove dvije stranke ostaju pri stavu da ovakvo ponašanje Mektića šteti ukupno bezbjednosnosnom stanju u BiH, ali i interesima Republike Srpske. 

Košarac je istakao da je osnovni interes poslanika iz SNSD-a i DNS-a da zaštite interes Republike Srpske, te dodao da je Mektićevo djelovanje u protekle četiri godine bilo protiv RS-a, što, kako je rekao, mora biti kažnjeno. 

"Ovakvo ponašanje i stavovi, te odnos prema obavještajnoj zajednici koja je pod kontrolom samo Bakira Izetbegovića, ovakav poltronski odnos prema dijelu međunarodne zajednice i nekim međunarodnim organizacijama u BiH šteti interesima Republike Srpske, tako da tražimo smjenu Mektića", naglasio je Košarac. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.