5.9.2018. 17:15
0
Demobilisani borci traže politički azil od OHR-a, tužilac odlučuje o privedenim borcima
Demobilisani borci koji se nalaze pred zgradom Federalnog parlameta potpisuju peticiju kojom traže politički azil od OHR-a i Delegacije EU.

Borci su danas prvo blokirali saobraćaj kod Federalnog parlamenta izražavajući protest zbog nezakazivanja sjednice Parlamenta, a zatim su se uputili Obalom Kulina bana gdje je kod zgrade Pravnog fakulteta došlo do sukoba sa policijom. Upotrijebljen je i suzavac, a demobilisani borci tvrde da ih je stotinjak povrijeđeno. Dva lica su lišena slobode. 

Povrijeđeno je i nekoliko policajaca. Demobilisani borci su nakon skoro dva sata došli ponovo pred zgradu Federalnog parlamenta, a kordon policije nije dozvoljavao njihovo kretanje prema PU Centar. Zahtijevaju da se na slobodu puste uhapšeni demobilisani borci. 

Advokat Mirnes Ajanović koji je danas proveo dan s borcima, uspio je vidjeti dvojicu privedenih, ali ne i trećeg. On je kazao okupljenim bivšim borcima da na snimcima koje ima policija jasno se vidi kako jedan udara policajca. 

- Policija je identifikovala napadača na policajca koji ima tri šava što je okarakterisano kao teška tjelesna povreda i privedeni će biti predati u nadležnost kantonalnog tužioca - kazao je Ajanović. 

Objasnio je borcima da policija nema ingerencije da pusti privedene i da je njihova obrada u toku.

Inače, borci tvrde da će ostati pred zgradom Federalnog parlamenta do ispunjenja njihovih zahtjeva. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.