5.9.2018. 18:00
1
Borci nakon sukoba: Ima ubačenih ljudi koji prave probleme
Četiri policajca su povrijeđena, a dvije osobe su uhapšene nakon današnjih protesta demobilisanih boraca u Sarajevu, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo. Kako je potvrđeno, sve ekipe Hitne pomoći su na terenu.

"Odgovornost nose parlamentarci za sve što se danas desilo. Oni su krivi za ovo i Vlada FBiH. Borci, pa i policajci su žrtve. Ja sam bio u MUP-u KS i saznao sam da su tamo dvojica uhapšenih boraca. Jedan je na CUM-u, drugi je lišen slobode. Došao sam kao advokat i nije mi dozvoljeno da ga posjetim. Krše prava boraca, a borci nisu namjeravali praviti nikakve incidente, nego su htjeli mirnim putem proći kroz Sarajevo. Policajci su morali voditi računa da skup ne bude incidentan. Ja sam nazvao Hitnu pomoć koja nije bila tu, to se nije smjelo desiti. Sad borci hoće da idu u PU na Marijin Dvoru da traže oslobođenje svog saborca", kazao je za N1 Mirnes Ajanović, advokat okupljenih boraca.

Među okupljenim je i Džemila Mujalić, koja kaže da duže vremena štrajkuje zbog položaja u "kojem se nalaze i borci i građani BiH". 

"S obzirom da godinama i dugo vremena štrajkujemo što se tiče problema u državi. Očekivali smo da će se riješiti problem boraca i građana s obzirom da je sutra protest policije. Smatrala sam da će danas sve to biti regularno, došli smo do pola puta i specijalci su nas počeli vrijeđati, gađati, udarati, suzavce na nas bacati.. Sve mi gori od suzavca, iznutra, vjerovatno su neka otrovna sredstva jer mi gori tijelo. Ako u ovoj državi postoji neka pravda, onda treba da se riješi u korist nas građana i čast boraca, a ne u korist njih kriminalaca", kaže Mujalić, prenosi N1.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.