5.9.2018. 21:15
0
Crnadak: Glavna pozadina Dodikovih napada i reakcija
Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak je danas u programu N1 kazao je kosovski ministar Behgjet Pacoli stari prijatelj Milorada Dodika, te da će u narednim danima biti poznato dosta novih informacija o njihovim sastancima i dogovorima.

Bosna i Hercegovina je tokom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) dobila punu podršku za svoje prioritete i teme koje je kandidovala tokom njenog predsjedavanja ovim procesom, rekao je šef bh. diplomatije Igor Crnadak.

"Prvo morate znati da je ovo danas bio četvrti međunarodni ministarski skup koji sam ja organizovao otkako sam ministar. Ovo je velika afirmacija i očigledno da Dodiku teško pada da se rade uspješne stvari u Banjaluci a njega tu nema. To je pozadina svih njegovih reakcija i napada. Kosovo učestvuje u radu SEECP-a od 2014. nakon što su postigli dogovor sa Srbijom i svim zemljama. Vrlo važno je znati da je za učešće Kosova u SEECP-u glasao SNSD. To je vrlo tipična stvar za njih, oni su ih pozvali i onda došli da kritikuju", kazao je Crnadak i dodao:

"Pacoli je stari prijatelj Dodika, druže se već desetak godina. Biće u narednim danima detalja o njihovim sastancima, dogovorima. Sad čujemo da mu je nudio da privatizuje aerodrom u Banjaluci".

Ko ga je pozvao?

"Ministar Dačić je danas dao izjavu oko toga, a mediji koje kontroliše SNSD su uzeli dio. Dačić je precizno rekao da Kosovo učestvuje u radu SEECP-a, vrlo jasno", smatra Crnadak i dodaje:

"Gospodin Dačić je kazao da postoji dogovor u učešću Kosova na SEECP-u, on je na to pitanje kazao da nema potreba da ga iko pita".

Špirićeve izjave o vama?

"Šta reći za Špirića, eto šta reći za Špirića. O njemu je sve rečeno, o njegovim nekretninama, o njegovim mutnim poslovima, o nepotizmu. Ne vrijedi trošiti riječi na njega. Do narednih izbora mi nije namjera da se bavim Dodikom i Špirićem, nego kako se baviti pitanjem građana kako bismo bolje živjeli u RS nakon sedmog oktobra'', prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.