5.9.2018. 21:30
0
Ahmetović: Znam s čim se susreće Mektić
Poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović danas je za N1 kazao da je trenutni sastav Parlamenta BiH ostvario najlošije rezultate do sada, uključujući i Vijeće ministara BiH.

"Nažalost u BiH se koalicije prave da bi pojedinci bili ministri, došli na vlast, a bazirane na minimum programa za napredak države. To je bilo nešto što je opredjeljivalo stranačke lidere", kazao je Ahmetović.

Da li je SDA trebala koalicija sa HDZ?

"Obzirom na poziciju BiH imate nekoliko ključeva koje mogu vlasti držati i tako blokirati uspostavu vlasti, tako da u prethodnom sazivu imali ste HDZ koji je nezaobilazan partner u formiranju vlasti s obzirom da HDZ kontroliše skoro sve delegate u Domu naroda", kazao je Ahmetović.

Kako komentariše rad Parlamenta BiH?

"Ovo je moj drugi saziv u Parlamentu BiH. Bio sam do sada aktivni politički sudionik, ali mislim da je ovo do sada najslabiji rad Parlamenta BiH pa i možda Vijeća ministara. Ovo što smo imali do sada u četiri godine je katastrofa s obzirom šta smo imali do sada i u poređenju sa država mu regionu i kada je u pitanju evropski put. Ovakvim radom, ovakvim tempom ja ne vidim datum i godinu kada bi BiH mogla ispuniti obaveze iz svih poglavlja", poručio je Ahmetović, javlja N1.

Pokušaj smjene Mektića?

"Ministar Mektić je moj prijatelj dugo godina i znam ono s čim se susreće. Mehanizmi koje ima ministar sigurnosti su vrlo skromni pogotovo kada je u pitanju upravljanje nekim procesom kada narod očekuje da napravite neke promjene".

Smatrate li da ste u prednosti nad ostalim kandidatima na izborima?

"Imamo svi svoje političke biografije, ali mislim da su nekoliko koraka iza mene. Mislim da bi radom mogao pomoći više Bošnjacima u RS, ali i svim građanima. Mogu riješiti problem bosanskog jezika u RS"

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.