6.9.2018. 14:37
0
Smanjena prodaja GRAS-ovih kupona za preko 10.000, u pitanju novac u iznosu od 607.396 KM
FOTO: Source.ba / Arhiva
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo primili su k znanju informaciju o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, a pored ostalog u informaciji je konstatirano da je smanjena prodaja GRAS-ovih kupona u maju ove godine za 10.846, a što iznosi 607.396 KM.

Do pada prodaje je došlo nakon što je Vlada KS van snage stavila Uredbu o načinu ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na poslu i sa posla uposlenika u javnim institucijama, fondovima i javnim preduzećima čiji je osnivač i suosnivač Kanton Sarajevo.

Rečeno je i to da GRAS nema dovoljan broj minibusa za čitavu saobraćajnu mrežu na području KS, a v.d. direktor GRAS-a Avdo Vatrić je kazao da je raspisan tender za njihovu nabavku.

Zastupnici su ukazali na niz problema u GRAS-u a koji u ovom izvještaju nisu istaknuti, posebno nedostatak minibusa, rekonstrukciju tramvajskih pruga i stajališta,  „iskakanje“ tramvaja sa šina...

Premijer KS Adem Zolj je kazao da je u izvještajima GRAS-a uvijek očekivao nekih pomaka, ali je sve to malo, kao i da je smanjenje gubitka za samo 20 miliona KM, malo.

Vlada Kantona Sarajevo je uradila Studiju o GRAS-u kako bi riješila probleme preduzeća, te predlaže aktivnosti, ali je problem, po njegovom mišljenju, u nadležnostima, kao i to da treba razdvojiti linije i mrežu saobraćaja.

Poručio je da GRAS treba da se bavi svojim osnovnim djelatnostima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.