7.9.2018. 16:55
0
Damir Ostojić izrešetan sa 15 metaka, supruga teško ranjena
Damir Ostojić zvani Šijan (42) ubijen je, a njegova nevjenčana supruga Sandra Jošić (40) ranjena u mafijaškoj sačekuši koja se preksinoć dogodila u blizini njihove kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac.

Šijan i Sandra vraćali su se iz grada terencem Range Rover. Kada su u Kozarskoj ulici usporili da skrenu prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubica je prema njima ispalio rafal iz automatske puške. Izvor blizak istrazi kaže da je ubica bio sakriven iza drveta, a nakon zločina je pobjegao i pretpostavlja se da je imao pomagače.

- Radilo se o sačekuši s mafijaškim potpisom. Ubica ih je čekao u zasjedi i kada su vozilom prišli, pucao je direktno u šoferšajbnu i bočne prozore. Supružnici su izrešetani s više hitaca po cijelom tijelu, a na licu mjesta je pronađeno 15 čahura. Ubica je pobjegao, navjerovatno, kroz šiblje prema magistralnom putu Banja Luka - Jajce - navodi izvor iz policije, prenosi Avaz.ba.
 
Šijanovo tijelo bilo je masakrirano od projektila i na mjestu je ostao mrtav, dok je Jošić s teškim povredama prevezena u UKC RS, gdje je operirana i hospitalizirana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijentica je zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna i hemodinamski stabilna. Sve daljnje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekao je načelnik Klinike dr. Darko Golić.

Nakon likvidacije policija je blokirala kompletno naselje i dala se u potragu za ubicom, ali bezuspješno. Na informativne razgovore privedeno je na desetine osoba, mahom iz kriminalnog miljea, ali su nakon provjere alibija svi pušteni na slobodu.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.