8.9.2018. 17:45
0
U Piskavici kod Banje Luke pronađeni puška i automobil koji su korišteni u ubistvu Damira Ostojića Šijana
Na području Potkozarja kod Banje Luke policija je preksinoć pronašla zapaljeni automobil i automatsku pušku za koje se vjeruje da su korišteni u mafijaškoj likvidaciji Damira Ostojića Šijana (42) i teškom ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić (40) iz Banje Luke.

Vozilo je otkriveno u jednoj uvali u selu Piskavica, koje je 12 kilometara udaljeno od Banje Luke. Ubice su ga, kako se sumnja, polile benzinom i zapalile. Potom su ga gurnuli u uvalu, vjerovatno da bi što bolje prikrili trag, ali i kupili vrijeme da bi nesmetano mogli pobjeći.

- Vozilo je potpuno uništeno i od njega je ostala samo izgorjela školjka. Ne može se reći ni o kojoj se marki radi, a samim tim ni da li je ukradeno i sve je to predmet daljnje istrage. U njemu je pronađena izgorjela automatska puška i vjerovatno je riječ o oružju kojim je pucano na Šijana i njegovu suprugu - kaže izvor blizak istrazi, piše Avaz.ba. 

On pojašnjava da je izgorjela puška prebačena u Kriminalističko-tehnički centar MUP-a RS na balističko vještačenje, dok je vozilo deponirano i također će biti predmet detaljne forenzičke obrade.

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra oko 23.30 sati pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu Range Rover i, kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. 

U okviru istrage do sada je ispitano više od sto osoba, ali još nema indicija ko stoji iza ovog zločina i šta bi mogao biti motiv. Svi tragovi upućuju na zaključak da se radilo o dobro pripremljenom zločinu, skovanom u kriminalnim krugovima i u čijem je izvršenju učestvovalo više osoba.



 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.