9.9.2018. 17:45
1
Dodik: Nikoga nisam napao, nemam potrebu da se izvinjavam
Nakon današnjeg incidenta u Čelincu prilikom postavljanja kamena temeljca za novi most u ovom gradu, javnosti se obratio Milorad Dodik, predsjednik RS na vanrednoj konferenciji za medije na kojoj je izjavio da nikakvog incidenta nije bilo, osim što je neko poslao djecu sa kamenjem da izazovu nerede.

"Nisam nikoga udario, nisam nikoga ni dirnuo", rekao je Dodik i doado da je to izbor Mladena Ivanića i PDP-a za kampanju.

"Ta djeca su došla sa punim torbama kamenja i zato su privedeni na razgovor u policiju. Stanivuković laže da ga je neko udario, to je scenario kojim neko pokušava da iscenira nerede, naglasio je Dodik.

"Mi smo došli da položimo kamen temeljac za novi most i održimo predizborni miting ovdje u Čelincu, na koji su naravno svi dobrodošli i svi mogu da prisustvuju, ali niko ne smije da ga ometa na ovakav način", naglasio je Dodik. Kako je naveo, sramno je da se ne vjeruje institucijama, da se vjeruje samo jednoj strani koja hoće da pokaže kako SNSD ide po RS da se obračunava sa neistomišljenicima.

"Pozivam sve na fer kampanju", rekao je Dodik i dodao da nema potrebu da se izvinjava i pravda jer ništa nije ni učinio.

Podsjetimo, Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS objavio je danas na svojoj facebook stranici da ga je u Čelincu napao predsjednik RS Milorad Dodik, da ga je udario i izbio telefon iz ruke. Nakon toga održao je i konferenciju za medije u kojoj je objavio da se ne osjeća sigurno i zatražio zaštitu.

S druge strane, RTRS je objavio da je u Čelincu pokušan napad na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović, prenose -nezavisne.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.