11.9.2018. 14:31
0
Ahmed al Saati obećao unapređenje ekonomske saradnje, Izetbegović rekao da su odnosu BiH i Bahreina prijateljski
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivno pismo ambasadora Kraljevine Bahrein za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Moskvi Ahmeda al Saatija.

U uvodnom obraćanju na početku ceremonije prvi akreditovani ambasador Bahreina za Bosnu i Hercegovinu Ahmed al Saati je rekao da će unapređenje ekonomske saradnje i dalje razvijanje bilateralnih odnosa biti prioritet tokom njegovog mandata u Bosni i Hercegovini.

Al Saati je rekao da Bahrein u skorijoj budućnosti planira otvaranje ambasade u Sarajevu, kako bi se stvorili bolji uslovi za jačanje odnosa dviju zemalja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su se suglasili da su ukupni odnosi Bosne i Hercegovine i Bahreina prijateljski, bez otvorenih pitanja. Istaknuta je spremnost i potreba da ekonomski odnosi počnu pratiti dobre političke odnose dvije zemlje na obostranu korist, čemu bi pomoglo potpisivanje bazičnih sporazuma iz ekonomskog domena. Ukidanje viza za državljane Bahreina značajno je doprinijelo poboljšanju ekonomske saradnje u oblasti investicija i turizma.

Izetbegović je poželio novoimenovanom ambasadoru Bahreina uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.