12.9.2018. 11:20
0
Određen jednomjesečni pritvor Adi Balijagiću zbog pokušaja ubistva
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adu Balijagića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva.

Balijagić je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra ove godine, nakon kraće verbalne prepirke sa jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom "bmw" džip tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda.

Naime, nakon kraće verbalne prepirke koju su imali u ugostiteljskom objektu u hotelu "Tuzla", Balijagić je izašao napolje i sačekao oštećenog u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli. Kada je oštećeni sa prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku. 

Nakon toga se Balijagić vratio i prijetio mu da će ga ubiti. 

U jutarnjim satima osumnjičenog su pripadnici MUP-a TK lišili slobode. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva. 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. 

U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.