12.9.2018. 19:17
0
Adžem: Samo uređena država garant je zaštite prava svih građana
Grupa studenata iz švicarskog grada Zuricha posjetila je spomen obilježje Rorovi kod Goražda.

Historijski čas studentima i budućim nastavnicima iz Švicarske održao je zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dževad Adžem.

Adžem kaže kako je studentima predstavio multietničku BiH, koja je, i ovakva kakva je danas, naprosto potrebna Evropi.

- Nisam im govorio o stradanjima i patnjama naroda u BiH, već o potrebi da svi zajedno izgradimo državu u kojoj će obrazovanje biti generator ekonomskih i kulturoloških promjena za sve naše građane. Predugo nas nacionalne stranke drže u prošlosti, o propitivanju o tome koji je narod dominantniji i koji ima više prava na BiH. Rekao sam im da je naše nastojanje jednostavno, a glasi: Borit ćemo se da svi građani imaju jednaka prava u BiH, a ne da narodi imaju privilegiju nad državom – kaže Adžem za Patriju.

On dodaje kako je rekao tudentima iz Zuricha da nacionalne stranke u BiH nemaju snage da izađu iz prošlosti.

- Samo je uređena država garant svim građanima, samo vladavina prava i zakona garantuje zaštitu manjinskih naroda, njihovu kulturu i tradiciju. Rekao sam dragim studentima iz Zuricha da nacionalne stranke nemaju snage da izađu iz prošlosti, a da je prošlost BiH uglavnom vezana za ratove u kojima očevi svakih 50 godina sahranjuju svoju djecu za napuštene prostore u cijeloj BiH.

Adžem na kraju ističe kako samo građanske stranke mogu donijeti BiH prosperitetnu budućnost.

- Građanske stranke su okrenute ka EU integracijama, a to znači djelovanje u svrhu bolje budućnosti, integracijama u svijet, poštivanja i brige za socijalno ugrožene i one koji imaju poteškoće u razvoju. Naglasio sam da nam ne treba nikakva pomoć u smislu donacija, već pomoć i glas razumijevanja stanja u kome se danas nalazi BiH – zaključio je Dževad Adžem, kandidat koalicije DF-GS za Parlament FBiH na predstojećim izborima u BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.