14.9.2018. 16:04
0
Za utopljavanje dvije škole u Brezi izdvojeno 240.000 KM
Ministri Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas su, tokom posjete općini Breza, obišli osnovne škole "Enver Čolaković" i "Safvet-beg Bašagić", koje su obuhvaćene ovogodišnjim programom energetske efikasnosti, a kojeg implementira i finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić i ministar zdravstva Dragoljub Brenjo su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Ministar Sinanović je kazao da su uslovi u školama bolji zahvaljujući investicijama. Za utopljavanje zgrade OŠ "Enver Čolaković" prošle godine je uloženo 80.000 KM, a ove godine je u saradnji sa UNDP-om izdvojeno 75.000 KM za fasadu i led rasvjetu.

U Područnoj školi "Župča", u sastavu OŠ "Safvet-beg Bašagić", u toku je zamjena vanjske stolarije, fasade i rekonstrukcija sportske sale, za što je osigurano 166.000 KM.

- Radovi u Župči kasne jer lokalne vlasti u Brezi nisu pravovremeno osigurale potrebnu dokumentaciju, ali vjerujemo da će radovi biti završeni prije zime - kazao je ministar Sinanović.

Ministri su posjetili i Dom zdravlja "Breza" i JU "Umihana Čuvidina", a prisustvovali su i svečanom otvorenju Područne škole "Ravne" u sastavu OŠ "Vareš Majdan" Vareš, koja je potpuno obnovljena, a rekonstrukciju vrijednu 100.000 KM zajedno su finansirali Turska vojna misija u BiH i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.