19.9.2018. 15:30
0
Drugačija hrana, nove nastambe: Kako se "Pionirska dolina" priprema za nadolazeće hladnije dane
Radnici Rekreativno-zabavnog centra "Pionirska dolina" i zoo vrt, povodom dolaska jeseni užurbano rade na pripremama odnosno skladišne prostore čiste i pripremaju za čuvanje novih, većih zaliha hrane, povrća, voća, mesa, osušene trave i drugih "poslastica" za životinjski fond koji će se koristiti za ishranu životinja tokom zime, saopćeno je iz KJKP "Park".

RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt na zimski režim prelazi početkom novembra, ali s obzirom na dosta svježije periode dana i noći, kao i mogućnost iznenadnih ranih sniježnih padavina, već u prvoj trećini oktobra sve bude spremno i pripremljeno.

Prema najavama rukovodstva preduzeća "Park", u čijem sastavu i djeluje "Pionirska dolina", već su pokrenute potrebne procedure za nabavku potrebnih količina hrane za životinje u predstojećem zimskom periodu. 

- Osim hrane izvršena je i priprema nastambi u kojima se nalaze životinje u smislu pregleda i eventualnih popravki sistema za zagrijavanje ili termoizolaciju nastambi. Posebnu pažnju posvećujemo zdravstvenom stanju životinja u zoološkom vrtu i izuzetno smo zadovoljni što nismo imali problema te vrste ni tokom ljetnog perioda. Broj prinova i mladunaca ove godine govori da je briga i njega životinja na vrlo visokom nivou. Pažnju smo posvetili i edukaciji naših uposlenika koji se staraju o životinjskom fondu - istakao je direktor "Parka" Alen Ramić.

Prema njegovim riječima, sve potrebne pripreme za nabavku novih životinjskih vrsta u "Pionirskoj dolini", konkretno bengalskog tigra su završene tokom ljeta i čeka se samo potvrda i pozitivan odgovor, u administrativnom smislu iz zoološkog vrta iz kojeg ova životinja treba biti transportovana.

Iz KJKP "Park" su izrazili zadovoljstvo ovosezonskom posjetom, posebno djece i mladih, kao i brojem turista koji su posjetili ovaj jedini rekreativno-zabavni centar ovakve vrste u BiH, kao i interesovanjem za noviju ponudu "Pionirske doline" odnosno organiziranjem proslava dječijih rođendana, kao i brojem organiziranih grupa koje su u proteklom periodu boravile u ovom zoološkom vrtu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.