19.9.2018. 16:23
0
"Medicinski fakultet UNSA je obavezan u skladu sa zakonom uspostaviti radno-pravni odnos sa dr. Gavrankapetanovićem"
Dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semra Čavaljuga potvrdila je da će postupiti po Rješenju Upravnog odbora UNSA koji je prihvatio prigovor profesora Ismeta Gavrankapetanovića na rješenje dekanese Čavaljuga o otkazivanju ugovora o radu na Medicinskom fakultetu. Rješenje UO UNSA je konačno i izvršno i treba se provesti u primjerenom roku.

- Informišemo Vas da će Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu postupiti po Rješenju Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu u vezi prigovora prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića u zakonski predviđenom roku – naveli su iz Ureda dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu za agenciju Patria.

Podsjećamo, Upravni odbor UNSA sa šest glasova za i tri protiv prihvatio je kao osnovan prigovor profesora Gavrankapetanovića, te poništio Rješenje dekanese Semre Čavaljuga o prestanku ugovora o radu nakon što je Gavrankapetanović prestao raditi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- Medicinski fakultet UNSA je obavezan u skladu sa zakonom uspostaviti radno-pravni odnos sa prof.dr. Ismetom Gavrankapetanovićem - naveo je UO UNSA.

UO UNSA većinom glasova je konstatirao da je Rješenje dekanese Čavaljuga „nezakonito zbog nepravilne primjene materijalnog prava, odnosno pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.„

Gavrankapetanović je krajem marta 2011. godine izabran u zvanje redovni profesor koje je trajno zvanje i na osnovu toga je morao biti zaključen ugovor o radu na neodređeno vrijeme. UO UNSA je utvrdio da je prof. Gavrankapetanović stavljen u nepovoljniji položaj u odnosu na druge redovne profesore, odnosno da je došlo do diskriminiranja.

Inače, osim profesora Gavrankapetanovića ugovori o radu raskinuti su i sa još još desetak profesora i docenata koji su prestali raditi na KCUS-u. U ponedjeljak 24. septembra bit će održana sjednica UO UNSA gdje će biti razmatrano skoro dvadeset prigovora na rješenja dekanese Semre Čavaljuga.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.