19.9.2018. 17:00
1
Vedran Mulabdić: Kadrovi SDA stranke napokon trebaju naučiti da se ministri ne petljaju u operativni rad policije
-U vezi sa saopćenjem stranke SDA, a povodom navedenog događaja i traženja od ministra da “konačno počne raditi svoj posao”, moram naglasiti da me veoma zabrinjava neupućenost i neznanje kadrova ove stranke, koji preko 25 godina obnašaju rukovodne funkcije na svim nivoima zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini - rekao je ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, Mulabdić izražava duboko žaljenje i zabrinutost u vezi s jučerašnjim gnusnim događajem kojom prilikom je zapaljen automobil potpredsjednice Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Adise Omerbegović-Arapović.

"Na rasvjetljavanju ovog događaja kao i na identifikaciji i pronalasku vinovnika ovog krivičnog djela rade naši policijski službenici u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo. Podsjećam, policija je operativno samostalan organ izvršne vlasti, a koji je tek za vrijeme mandata SBB-ovih ministara, g. Juske Ismira, a posebno mene, dobio pored operativne i budžetsku samostalnost, a time je stavljena i tačka na depolitizaciju odnosno potpunu operativnu samostalnost", navodi se.
Naglašava kako policija nije niti smije biti agencija za provođenje stranačkih ideologija ili ciljeva. 

"Kadrovi SDA stranke napokon trebaju naučiti da se ministri ne petljaju u operativni rad policije. Apsolutno bez potrebe da se pravdam ili dokazujem bilo kome za ono što sam uradio u svom mandatu za nepune dvije i po godine, želio bih poručiti kolegama iz SDA da iza svakog od nas ostaju djela, a nikako političko obojene priče ili lažna obećanja. S tim u vezi volio bih da su kolege iz SDA svoju zabrinutost i osudu ovog događaja izrazili na način da su jučer na press-konferenciji “statirali” rame uz rame s ministrom MUP-a KS", dodaje se u saopćenju MUP-a KS. 



(Lejla Trle)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.