19.9.2018. 17:15
0
Nema dogovora, sarajevski prosvjetari nastavljaju štrajk
Sutra na sjednici Vlade konačna odluka o načinu udovoljavanja sindikalnim zahtjevima.

Nakon sastanka predstavnika Sindikata obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo s predstavnicima Vlade KS, dogovor nije postignut i štrajk prosvjetnih radnika se nastavlja. 

To je potvrdio predsjednik sindikata Saudin Sivro, koji je kazao da će štrajkovati sve dok im se ne ispune zahtjevi. Sivro je istakao da im je ponuđena osnovica 305, dok je njihov zahtjev bio 330. 

Predsjednik Sindikata je naglasio da je jedini način da prihvate ponuđenu osnovicu, onaj u kome bi se morala obavezati na ispunjenje dodatnih uvjeta, kao što je zapošljavanje dodatnih 500 osoba i bolje opremanje škola, piše Avaz.ba.

Današenjem sastanku prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj (SDA), koji je kazao da će sutra na sjednici Vlade raspravljati i donijeti konačnu odluku o načinu udovoljavanja sindikalnim zahtjevima. 


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.