21.9.2018. 9:40
0
Nihad Sarić: Oni koji odlučuju o našim životima potpuno su izgubili socijalnu dimenziju
Proteklih dana svjedoci smo opravdanog nezadovoljstva radnika u zdravstvu, prosvjeti, policiji koji traže povećanje plaća. Raste i nezadovoljstvo građana koji u najrazvijenijem kantonu u Bosni i Hercegovini nemaju uređen javni prijevoz, vodosnadbijevanje, brzu zdravstvenu uslugu. Iz godine u godinu problem su se gomilali, a nije bilo adekvatnog rješenja. Došlo je vrijeme da se to promijeni, kaže Nihad Sarić, kandidat SDP BiH za Skupštinu KS.

Došlo je vrijeme da se stručni ljudi stave na stručne pozicije. Tek tada se možemo nadati promjenama i početku rješavanja naših problema. Već 20 godina gledamo potpuno iste ljude samo se funkcije mijenjaju. Tome mora doći kraj – izričit je Sarić.

Navodi da je skoro u potpunosti izgubljena socijalna osjetljivost onih koji odlučuju o našim životima.

- Zar su roditelji djece s poteškoćama u razvoju morali protestima tražiti pravo na obrazovanje za svoju djecu. Zar oni koji nam uče djecu trebaju umjesto u školama provoditi vrijeme u parkovima. Svi stubovi našeg društva su uzdrmani i spriječimo to dok nije prekasno – kaže Sarić. 

Stotine miliona maraka našeg novca potrošene su na dugove javnih kantonalnih preduzeća, kaže Sarić, ali neka od njih kao što je KJKP Gras ni danas nisu stabilna, a zbog toga svi ispaštamo.

- Ukoliko građani 7. oktobra ne budu izabrali nove ljude, one koji imaju želju da počnu ispravljati stvari i pokrenuti ih u dobrom smjeru, vrlo brzo doći ćemo u situaciju da proglasimo kolektivni stečaj Kantona. Pokažimo zajedno da se to neće desiti i stvorimo svoju svjetliju budućnost – zaključuje Sarić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.