23.9.2018. 15:30
0
Sadiković, kojeg su mediji u RS optužili da je "srpski krvnik": Ja sam borac za pravdu, tužit ću ih
Sinhronizovani medijski napadi na proteste “Pravda za Davida”, koji su se posebno razbuktali od početka predizborne kampanje konstantno mijenjaju mete. Tako se Samir Sadiković iz Bugojna zbog podrške Davoru Dragičeviću proglašen zločincem, krvnikom i dijelom “grupe ubačenih srpskih ubica”.
Sada mediji naklonjeni SNSD-u i Miloradu Dodiku, Sadikovića, inače demobilisanog borca, etiketirali su kao snajperistu  koji je ubijao nedužne civile srpske nacionalnosti!

Šokiran ovakvim natpisima u razgovoru za novinsku agenciju Patria najavljuje tužbu protiv RTRS-a i drugih koji su ga okarakterisali kao ubicu bez ijednog dokaza. Sadiković nikada nije bio osumnjičena za bilo kakav zločin.

Njega su naveli i kao komandira 4. bataljona bugojanske brigade, a što uope nije postojalo.

Proglasili su me “krvnikom” i “srpskim ubicom”, a nikada me nije niko kontaktirao prije objavljivanja takvih navoda. Čak je i javni servis učestvovao u otvorenoj hajci na mene i druge. Ja sam samo borac za pravdu i istinu. Kako se zalažem za istinu o Davidu, isto se zalažem za istinu i pravdu za Dženana Memića, ali i sve druge obespravljene – kaže Sadiković.

Protiv RTRS i ostalih medija najavio je tužbu i ima u planu tužiti sve medije koji su objavljivali ovake sadržaje.

- Ja sam demobilisani borac, ali se nisam demobilisao od brobe za prava mene, mojih suboraca i svih dobrih ljudi ma koje nacionalnosti bili. U Banja Luci sam bio kao čovjek koji suosjeća tragediju porodice Dragičević i da će to opet učiniti – ističe Sadiković.

Ovaj Bugojanac inače bavi se malinarstvom i jedan je od pripadnika Armije RBiH koji nije ostvario nikakva prava, te je bio i učesnik demonstracija demobilisanih boraca.

Podsjetimo, Davor Dragičević, Davidov otac, kazao je da neće otići sa Trga u Banja Luci sve dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene.

A nakon hapšenja i pritvaranja Alena Kukića, koji se tereti za pomaganje nakon ubistvaDavida Dragićevića, Davor je ponovio da ga "ti montirani procesi ne interesuju", te da "hoće vrh piramde, nalogodavce i ubice njegovog sina".

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.