23.9.2018. 19:33
2
Plakat Ramiza Salkića odmah uz džamiju u Bratuncu, Duraković poručio: Koliko se sjećam i IZBiH se odredila neutralno prema kandidatima
Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za potpredsjednika entiteta Rebublika Srpska reagiro je na činjenicu i pojavu da se stranački plakati lijepe po džamijama i vakufskim objektima.

- Smatram da se vjerski i vakufski objekti ne bi smjeli niti trebali koristiti u svrhu nečije predizborne kampanje. Koliko se sjećam i Islamska zajednica se odredila neutralno prema kandidatima. Isto tako pretpostavljam da će se s mojim razmišljanjem složiti većina građana Bosne i Hercegovine. Ja ovo sebi nikada ne bih dopustio.

U pitanju je, kao što vidite na slici, džamija u Bratuncu. Za ovo je Ramiz Salkić, pretpostavljam, dobio i neko odobrenje od lokalnog Medžlisa IZ Bratunac?! Najuljudnije bih zamolio vrh Islamske zajednice u BiH da hitno reagira, uvjeren sam da hoće.

Ovo mora biti uklonjeno i ne služi na čast niti gospodinu Salkiću niti Islamskoj zajednici u BiH u cjelini. Izražavam svoje duboko žaljenje zbog situacija na koje moram reagirati na ovakav način i situacije koja će zasmetati većini čestitih Bošnjaka vjernika. Ovim se ni u kom slučaju ne doprinosi bošnjačkom jedinstvu tamo gdje ono nikako ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje, a to su naše džamije – stava je Duraković.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.