25.9.2018. 9:35
2
Čović: Do kraja godine imat ćemo Radio-televiziju HB
Na predizbornom skupu u Grudama predsjednik HDZ-a, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kandidat za ovu poziciju na predstojećim izborima Dragan Čović najavio je formitanje Radio-televizije tzv. Herceg-Bosne.
Čović je ukratko predstavio Izborni program počevši od gospodarstva i kazavši kako danas ne postoji ni jedna općina ili županija gdje žive hrvati a koja ima deficit u proračunu usprkos dugovima koje smo naslijedili od nekih drugih vlasti.

"Naš Program jasno definirani program tako s jedne strane čine obaveze gospodarske aktivnosti, razvoj turizma s druge strane prometna infrastruktura, informacijske tehnologije. Sve je to uveznica kojoj trebamo dati novu dimenziju kako bismo imali dovoljno instrumenata za povlačenje poteza u vođenju nove fiskalne problematike koja bi dodatno rasteretila naše gospodarstvo, smanjila sive ekonomije, podizanje plaća", kazao je Čović te se osvrnuo i na demografiju, odnosno obitelj kao osnovnu vrijednost društva ali i braniteljsku populaciju čija je zaštita prava suštinski imperativ.

Kao osnovom za sve prethodne točke spomenuo je i pravnu državu koja mora zaživjeti ali i zdravstvenu i socijalnu. Jedna od točaka je i ona koja se posebno bavi obrazovanjem kulturom, medijima, piše N1.

"Nemamo kanal na hrvatskom jeziku u BiH, ali ćemo do kraja godine imati svakako radio televiziju Herceg-Bosne u potpunom vlasništvu naših općina i županija kako više ni bismo bili taoci onih koji su na naše zahtjeve za kanalom podizali nacionalni vitalni interes", dodao je Čović zaključivši predstavljanje Programa točkom o Euroatlantskom putu BiH kazavši kako su Hrvati predvodnici istih te drugog jednostavno nema.

Na koncu je pozvao oce svećenike da pozovu na glasovanje.

"Katolička crkva, gospodarstvenici, naša mladost, svi smo jedno veliko zajedništvo i nije bitno spominjati za koga da se glasa, samo pozvati ljude da izađu na izbore", zaključio je predsjednik Čović, piše N1.
(Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.