25.9.2018. 9:52
0
Srbija traži da Mujanović ostane u pritvoru
Specijalno tužilaštvo Srbije zatražilo je prije nekoliko dana produžavanje pritvora za Huseina Mujanovića, bivšeg borca ARBiH, koji je krajem jula uhapšen u Priboju pod sumnjom da je u vrijeme agresije na našu državu počinio ratne zločine.

Mujanović je u pritvoru u Srbiji od 31. jula ove godine, a odluka po zahtjevu pravosuđa Srbije trebala bi biti poznata tokom ove sedmice. Tužilaštvo BiH zatražilo je prije mjesec da se Mujanović izruči BiH s obzirom na to da je bh. državljanin protiv kojeg je predmet zaveden u ovoj pravosudnoj instituciji.

Dok se čeka odluka pravosuđa Srbije, tačnije Ministarstva pravde, porodica Mujanovića angažirala je i advokata u Srbiji, koji se priprema za eventualni sudski proces. U BiH Mujanovića zastupaju advokatice Sabina Mehić i Lejla Čović, koje su konstantno na vezi s beogradskim advokatima, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.