27.9.2018. 17:20
0
Pripadnici DKPT-a izveli dvije pokazne vježbe
U Direkciji policijskih tijela BiH (DKPT) održane su dvije taktično-pokazne vježbe kojima su prisustvovali direktor DKPT-a Mirsad Vilić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je istakao zadovoljstvo posjetom Direkciji, koja, kako je kazao, predstavlja jednu od najvažnijih karika u policijskoj strukturi BiH.

- Vijeće ministara je od početka posvećeno sigurnosti i stabilnosti BiH, te su zbog toga policijsko-obavještajne agencije bile prve kojima smo povećali budžet i izašli im u susret u smislu nabavke potrebnih materijalnih i tehničkih sredstava. Prije nekoliko mjeseci smo konačno realizirali obećanje i povećali plate, koje su bile nedopustivo niske u odnosu na policajce na drugim nivoima vlasti – kazao je Zvizdić.

Dodao je kako Direkcija svoj posao radi profesionalno, korektno i da je riječ o jednoj od najboljih agencija na nivou države.

- Mi ćemo nastaviti sa realizacijom projekta trajnog smještaja Direkcije u smislu osiguranja prostora koji će biti u vlasništvu Direkcije. Osigurali smo već tri miliona KM iz sredstava klirinškog duga. Taj projekat je jedan od prioritetnih u našem programu investicija za naredne tri godine. Ove i narednih godina bit će osigurana sredstava putem kojih ćemo kupiti etažirane dijelove ovog objekta u kojem je već smještena Direkcija – poručio je predsjedavajući Zvizdić.

Zvizdić je naglasio da su pripadnici Direkcije ljudi visokih profesionalnih i moralnih kvaliteta, te da se radi o Direkciji koja zadovoljava sve standarde.

- Ono što nas čeka je da unutar Direkcije konačno etabliramo i kontakt tačku, ne samo za Interpol, nego i za Europol. To ćemo vrlo brzo uraditi, čim prođe ova čudna predizborna  atmosfera. U svim narednim budžetima kao i u ovome, čvrsto ćemo stati iza policijsko-sigurnosnih agencija BiH u smislu povećanja budžeta ili izlaska u susret njihovim zahtjevima, zato što pitanje borbe protiv kriminala, korupcije, ekstremizma, terorizma, pitanja stabilnosti, sigurnosti i jačanja vladavine prava smatramo jednim od najvažnijih zadataka koji stoje, ne samo pred ovim, nego i pred svim budućim Vijećima ministara BiH – kazao je Zvizdić.

Direktor Direkcije Mirsad Vilić kazao je kako pripadnici Direkcije stalno rade na unaprijeđenju svojih kapaciteta.

- Pripadnici DKPT u saradnji s drugim agencijama daju jednu dodatnu vrijednost, pomažu ostalim policijskim službenicima, odnosno agencijama, kako bi oni što efikasnije obavljali poslove i zadatke iz svojih nadležnosti. Na taj način stvaramo jedno sigurnosno okruženje, ne samo za građane unutar BiH, nego i šire.

Misija i vizija Direkcije jeste da stalnim obnavljanjem materijalno tehničkih sredstava i obukama dostignemo nivo zemalja u okruženju , odnosno da uzimamo najbolje recepte kako bi u slučaju određenih kriza bilo koje vrste mogli da adekvatno i profesionalno odgovorimo izazovima – kazao je direktor DKPT-a Mirsad Vilić.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.