28.9.2018. 14:35
0
“Simbolični pokušaji koji dolaze iz Sarajeva će nestati”
HDZ je sinoć održao predizborni skup u Posušju. Člana Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović govorio je o poziciji hrvatsog naroda u Bosni i Hercegovini

Siguran sam da ovo mnoštvo nazočno ovdje čini mali dio velike obitelji hrvatskog zajedništva u BiH, riječi su hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragana Čovića, na preizbornom skupu u Posušju.

“Glavnina onih koji nisu vjerovali da je moguće da hrvatski narod ostane politički narod u BiH, osobito nakon vlasti nekih alijansi i platforme, danas to razumiju. Danas nema napretka, opstanka i razvoja, nema europske Bosne i Hercegovne bez hrvatskog naroda, koji i predvodi ključna obilježja na tom putu. Mi, kao najmalobrojniji, ali ponosan i velik narod moramo predvoditi te aktivnost”, kazao je Čović,prenosi Slobodnabosna

U Posušju je do sada urađeno mnogo, ali sam siguran da je ovo tek poticaj za ono što trebamo uraditi u iduće četiri godine. Moramo izgraditi Posušje i zapadnu Hercegovinu tako da se ovdje živi bolje, naglasio je Čović i nastavio:

“Ja vas neću pozivati da izađete na izbore, samo je bitno da ovo naše zajedništvo širimo dalje i da jedan trenutak kada se o nečemu treba odlučiti, mi moramo biti prisutni tog trenutka, to je bitno prepoznati. To smo to izgradili oko HDZ-a kao stožerne stranke hrvatskog naroda i to do kraja prenjeli na naš HNS”.

“Danas su razumjeli, ako nije hrvatski narod do kraja jednakopravan i predstavljen kroz legitimne predstavnike, teško da će i njima biti dobro. Tako da, simbolični pokušaji koji dolaze iz Sarajeva, vidjeti će te, vrlo brzo će nestati. Jer jedino zajedno s Bošnjacima i Srbima, zbog naših odnosa, kao u Ustavu BiH, mi možemo graditi modernu BiH, brzo donositi zakone i nama kao najmalobrojnijem narodu to treba. Nama treba uređen sustav, društvo u kojem ćemo lako polazati svoje sposobnosti. Ono što imamo danas najviše može doprinjeti razvoju BiH i poticati one druge, koji su se uspavali kao brojniji narod u BiH, da moramo ići naprijed. Zajedništvo sa svima.

Svima koji vole ovaj prostor, koji vole dom, koji vole narod, koji vole BiH, mi smo spremni da ih predvodimo, a vi nam dajte priliku 7. liistopada, ali jednom uvjerljivom većinom da više nitko ne razmišlja kako promišlja Hrvatski narod u BiH”, poručio je Čović.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.