1.10.2018. 14:05
0
Od 1. januara 2019. godine veće plaće u oblasti visokog obrazovanja
Kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na području Kantona Sarajevo danas će biti potpisan između premijera KS Adema Zolja i predsjednikom Sindikata UNSA Jasmina Velagića.

Prof.dr. Velagić je u razgovoru za agenciju Patria potvrdio da se Kolektivni ugovor potpisuje na period od dvije godine sa početkom primjene od 1. januara 2019. godine. Dogovorena osnovica je 305 KM za prvu godinu primjene. 

- Ukoliko drugima bude veća osnovica od 310 KM, onda ćemo i mi tražiti povećanje osnovice. Postigli smo dogovor za prvu godinu, a za drugu ćemo vidjeti kolika će biti osnovica drugim budžetskim korisnicima pa da idemo na usklađivanje. 

Ovim povećanjem osnovice plaće profesora, docenata, asistenata ali i drugog osoblja bit će uvećane i za nekoliko stotina maraka. Dogovoreno je i da se minuli rad obračunava po procentu od 0,6.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.