1.10.2018. 21:20
1
Zloupotreba javnih resursa u predizborne svrhe
"Pozivam rukovodioce javnih preduzeća da se suzdrže od korištenja javnih resursa u predizbornoj kampanji i podsjećam ih da javna preduzeća nisu vlasništvo političkih stranaka nego građana", saopćila je Press služba Mirsada Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva BiH ispred Platforme za progres.

Dodaje se kako je ovo samo jedan u nizu primjera zloupotrebe resursa u predizborne svrhe, a koji je zabilježen u Vitezu, 28. septembra u 13.00 sati.

"Pozivam sve kandidate da se suzdrže od korištenja službenih automobila i bilo kakvih drugih resursa za promovisanje bilo koje političke opcije, jer je takva praksa protuzakonita i krajnje neprimjerena. Podsjećam sve kandidate da u toku radnog vremena, ako su plaćeni iz budžeta bilo kojeg nivoa uprave, ne smiju da se bave predizbornim aktivnostima nego redovnim poslovima u službi građana", navodi se u saopćenju.




(Lejla Trle) 
 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.