2.10.2018. 14:45
0
Gradonačelnik Bešlić obišao postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru
Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić obišao je u utorak postrojenje za tretman otpadnih voda u Mostaru koje je trenutno u fazi probnog rada, a danas vrijedi preko 25 milijuna maraka.

Rukovoditeljica postrojenja za preradu otpadnih voda Mostar Ljiljana Doko podsjetila je kako se ugovor za izgradnju postrojenja sastojao od tri faze.

- Prva faza bila je izrada dokumentacije, druga faza izgradnja, što je podrazumijevalo nabavku i ugradnju opreme, a treća faza je ova, faza probnog rada – navela je Doko.

Ponovila je kako se kompletne otpadne vode grada Mostara, uključujući otpadne vode od stanovništva, industrije, bolnica i škola, kao i oborinske otpadne vode dovode na prečistač.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević naglasila je kako je ovo postrojenje izgrađeno na ponos Gradu Mostaru, ali svakako i Ministarstvu financija FBiH koje je sudjelovalo u zatvaranju financijske konstrukcije.

- Ministarstvo financija uspjelo je iskoordinirati sve aktere koji su na neki način bili vezani za financijska sredstva i evo, danas nam je rezultat tu - kazala je Miličević.

Gradonačelnik Grada Mostara ustvrdio je kako ovo postrojenje danas vrijedi preko 25 milijuna maraka.

- Vrlo je važno istaknuti da ovaj dio sada zadovoljava sigurno potrebe Grada za nekih narednih 20 do 30 godina - kazao je Bešlić.

Ocijenio je kako je u slučaju povećanja broja stanovnika ostavljen i prostor i sustav tako da se mogu povećati kapaciteti postrojenja, ali da se ovim projektom Grad Mostar uključuje i u ekološki čiste gradove.

- Grad Mostar ponosan je na ovo što je uradio i očekujem da će ovakvi projekti podići standard i kvalitetu života, ali i poboljšati jednu jako lošu zdravstvenu situaciju u Gradu Mostaru – zaključio je mostarski gradonačelnik.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.