2.10.2018. 16:31
0
CIK kaznio Gutića i Kasumovića, kazne plaćaju i SDA i NB
Danas je Centralna izborna komisija BiH donijela odluke kojim su novčano kažnjena dva politička subjekta i dva kandidata.

Utvrđeno je da je politički subjekt Stranka demokratske akcije, odgovoran što je Gutić Bego, kandidat ovog političkog subjekta za Skupšinu Tuzlanskog kantona Federacije BiH dana 19.09.2018 godine na predizbornom skupu održanom u mjestu Banovići, mjesna zajednica Banovići selo, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio  pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Zbog toga je SDA kažnjena novčano sa 1.000 KM.

Gutić je zbog ovih povreda kršenja pravila ponašanja u izbornoj kampanji kažnjen sa 1.500 KM.

CIK je utvrdio da je politički subjekt Nezavisni blok, odgovoran što je Fuad Kasumović, kandidat ovog političkog subjekta za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 13.09.2018 godine tokom pauze u snimanju debatne emisije na N1 televiziji, zbog prijetnji upućenih pristalici drugog političkog subjekta prekršio  pravila ponašanja u izbornoj kampanji te je izričena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM.

Fuad Kasumović za ovaj prekršaj kažnjen je također sa 1.000,00 KM

Odluke o izricanju kazni nisu pravosnažne. Protiv odluka se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.


(Patria/Admir Oručević)

KazneCIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.