3.10.2018. 16:24
0
Muriz Memić kod Gordane Tadić: Tužiteljica Tadić kazala da je Tužilaštvo BiH kuća u kojoj oštećeni ima sva prava
U Tužilaštvu BiH danas je održan sastanak v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić i njenih saradnika sa ocem ubijenog mladića Dženana Memića Murizom Memićem i advokatom Ifetom Feragetom.

Feraget je nakon sastanka potvrdio za agenciju Patria da tužilački tim aktivno radi na predmetu ubistva Dženana Memića.

- Radi se vrlo ozbiljno, ali ne možemo davati nikakve detalje. Ono što je važno reći je da je tužiteljica Tadić kazala da je Tužilaštvo BiH kuća u kojoj oštećeni ima sva prava - kazao je Feraget.

Memić i Feraget upoznali su Tadić i njene saradnike sa novim saznanjima i okolnostima vezanim za predmet.

U petak 5. oktobra zakazani su protesti porodice Memića ispred BBI centra s početkom u 18 sati. Pozvali su sve građane da im se pridruže i zatraže otkrivanje istine o ubistvu Dženana Memića. Porodica Memić odustala je od zahtjeva za izuzećem tužioca Ćazima Hasanspahića što je danas rečeno i tužiteljici Tadić.

Muriz Memić imao je i posebnu poruku uoči desetih protesta, a koje ovaj put nije zvanično najavio:

- Voz je krenuo i ići će sve brže, ko uskoči do petka 5. oktobra neka se javi jer do tada dijelim kartem poslije toga više nema - kazao je Memić za Patriju. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.