4.10.2018. 8:07
1
Memić podnosi krivične prijave protiv Burzić, Ćosića, Halilovića, Alise Mutap, policajaca, vještaka
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena ni nakon više od dvije i po godine i sudskog procesa za saobraćajnu nesreću koji je okončan oslobađajućom presudom Ljube i Bekrije Seferovića, u petak će Tužilaštvu BiH podnijeti krivične prijave protiv nekoliko desetina osoba.
Državno tužilaštvo formiralo je predmet o ubistvu Dženana Memića, a tužilački tim u kojem su četiri tužioca aktivno radi na tom predmetu. 

Memić krivičnu prijavu podnosi protiv glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić, tužilaca Tužilaštva KS koji su radili na ovom predmetu njih osam, od kojih su dvoje napustili tu instituciju, protiv glavnog federalnog tužioca Zdravka Kneževića i troje tužilaca, vještaka koji su sačinili lažne nalaze od kojih neke ni Kantonalni sud u Sarajevu nije prihvatio, protiv svih policajaca (ukupno 22) koji su radili na slučaju Memić, protiv bivšeg komesara Vahida Ćosića, ali i sadašnjeg Mevludina Halilovića, protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić Nadarević, Alise Mutap, jedinog svjedoka od 8. februara 2016. godine čiji iskaz sud nije prihvatio kao vjerodostojan navodeći da "Mutap zna šta se dogodilo, ali neće da kaže", protiv njenog oca Zije Mutapa čije je svjedočenje sud odbio iako je bio na licu mjesta u noći 8. februara 2016. godine, te davao izjave za medije, protiv Ljube Seferovića i Vasvije Sejdović koji su davali lažni iskaz. 

U petak će biti održani i protesti ispred BBI centra u Sarajevu, a porodica Memić pozvala je sve građane, političke stranke koje žele pomoći da se rasvijetli smrt njihovog sina i brata da im se pridruže. Ovog puta skup nisu prijavili MUP KS, a riječ je o neformalnom okupljanju građana. 
(NAP/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.