5.10.2018. 13:18
0
Beogradski "Alo" pobijedio sam sebe u gluposti: Ovo je vođa navijača Sarajeva koji sprema krvoproliće u Banjaluci!
Nakon što je beogradski list "Alo" prije nekoliko dana napisao kako je u Sarajevu, konkretno na Bistriku, Vracama i Hrasnom, parkirano 60-ak autobusa koji trebaju da idu za Banjaluku, danas je ovaj list donio još nevjerovatniju vijest.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, isti list je napisao kako se autobusi spremaju da idu za Banjaluku, a prema navodima ovog lista, tamo se spremaju neredi i sprema se rušenje režima Milorada Dodika. Za sve to, "Alo" je optužio navijače Sarajeva i Željezničara, o čemu smo pisali tokom prethodnih nekoliko dana.

Jučer smo pokazali o kakvim se autobusima i navijačima radi, u što su se mogli uvjeriti svi koji su pogledali naš kratki izvještaj. Taj izvještaj sa lica mjesta možete pogledati OVDJE.

Tako su na društvenim mrežama krenule šale oko najavljenih "nereda" u Banjaluci, što je novinarima ovog beogradskog lista poslužilo da kreiraju još nevjerovatniju vijest. Džaba satira, džaba ironija, džaba fikcija, džaba sarkazam. Neki jednostavno ne poznaju te riječi. Neki jednostavno ne kontaju ludi sarajevski humor.

Naime, spomenute šale i sprdnje na društvenim mrežama beogradski novinari, oličenje korektnog i istinitog izvještavanja (kako vidimo u ovom slučaju), su pretvorili u ozbiljnu vijest, iako je teško napisati bilo šta ozbiljno nakon čitanja iste, te su istakli kako "vođa navijača Sarajeva sprema krvoproliće u Banjaluci, te da se hvalio skandaloznim fotografijama na društvenim mrežama".

Da stvar bude još blesavija i komičnija, osim što spomenuta vijest nema veze sa životnom realnošću, mozgom ili bilo čime, pa još jednom - NEMA VEZE SA MOZGOM I REALNOŠĆU, Adi Ibrahimović, među rajom poznatiji kao Bob, je navijač FK Željezničar.

Upravo je Bobu, najvjerovatnije, najviše zasmetalo to što su ga pogrešno potpisali. Zamislite da legendarnog Bullyja, kojeg zna cijela Planeta, potpišu kao navijača Tottenhama. Frajer bi poludio.

Također, "Alo" je objavio i Bobovu sprdnju koja se tiče jedenja ćevapa u Banjaluci, pa su očitu Paint fotomontažu, Facebook zezanciju i humorističnu fikciju shvatili kao ozbiljnu prijetnju za nejač u Banjaluci.

Stoga, pazite šta pišete i jedete (kakve montaže u Paintu pravite), možda vas okarakterišu kao dušmanina u nekom od beogradskih medija.

O čemu je to danas pisao "Alo" pogledajte OVDJE.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.