6.10.2018. 11:45
0
"Pauk" do sada uklonio preko 2.000 automobila: Evo koliko novca morate platiti ako vam "odnesu" vozilo
U prvih devet mjeseci ove godine na području Kantona Sarajevo "Pauk" služba KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo, uz prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ukupno je uklonila 2.108 nepropisno parkiranih vozila - kazao je Feni portparol KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Kako je pojasnio, vozači čija vozila su odvezena na depo "Pauk" službe, dužni da izvrše uplatu naknade za premještanje vozila putem pauk službe iznosi 100 KM, plus ležarina u iznosu od 11,50 KM i prekršajni nalog za nepropisno parkiranje od MUP-a KS.

Prema Ramićevim riječima, zbog velike koncentracije saobraćaja u užoj urbanoj jezgri, najviše nepropisno parkiranih vozila uklonili su sa područja općine Centar, a zatim sa područja općine Stari Grad.

Dodao je da se najveći broj parking mjesta sa kojima raspolaže KJKP "Rad", a za koje ima dozvole za rad izdate od Ministarstva saobraćaja KS, nalazi se u općinama Stari Grad i Centar.

Na području KS-a u prvih devet mjeseci KJKP "Rad" je ukupno postavio 742 blokade na točkove automobila.

Iz "Rada" napominju da je odluka blokiranja točkova donesena prvenstveno kao predmjera ukoliko korisnici ne plaćaju uslugu parkiranja, odnosno zloupotrebljavaju.

- Prvenstveno se opominju kako bi se izvršilo plaćanje i spriječilo aktiviranje uredbe. Usluge parkiranja se mogu platiti putem sms poruke (mParking), na parkomatima kojim je omogućeno plaćanje i bankovnim karticama - kazao je Ramić.

Naknade za blokiranje točkova definisana je Uredbom o organizaciji i naplati parkinga u Kantonu Sarajevo i iznosi 30 KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.