6.10.2018. 14:51
1
Nakon kritika javnosti, MUP RS-a priznao propust pred glasanje: Obrascem LK/OI-4 se ne može dokazati identitet
FOTO: Source.ba / Arhiva
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) saopćili da građani, kojima se prvi put izdaju lična dokumenta, prema propisima Centralne izborne komisije BiH neće moći dokazati identitet obavještenjem na obrascu LK/OI-4, prilikom ostvarivanja biračkog prava.

Tvrde da se u njihovom ranijem saopćenju potkrala tehnička greška u pogledu te činjenice. 

Podsjećaju da je Ministarstvo organizovalo rad na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata na području svih policijskih uprava u RS-u u oba dana vikenda i to u periodu od 07.00 do 19.00 sati.

Na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata radit će referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i izdavanja jedinstvenih matičnih brojeva, uključujući i akviziciju.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.