7.10.2018. 20:55
7
Iz SDA poručuju: U svim kantonima Džaferović vodi. Komšić je dobio 65 posto glasova, dok je Čović dobio 25 posto glasova
FOTO: N1
U Bosni i Hercegovini danas su održani Opći izbori.

Piše: Haris Ahbabović

Na ovim izborima građani Bosne i Hercegovine su birali članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS-a, zastupnike u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH, zastupnike u NSRS i zastupnike u kantonalnim skupštinama.

"Obrađeno je preko 100 hiljada glasova. Za Džaferovića je glasalo 44 posto, Bećirovića 33 posto i Radončića 11 posto glasova. Komšić je dobio 65 posto glasova, dok je Čović dobio 25 posto glasova za sada, kada je u pitanju hrvatski član Predsjedništva. S obzirom na našu prednost u odnosu na SDP, mislim da Šefika Džaferovića možemo proglasiti za novog člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda", rekao je večeras na N1 Halid Genjac iz SDA.

On je rekao da imaju pouzdane podatke i da su vrlo mala odstupanja kada su u pitanju podaci koji stižu u SDA.

"U svim kantonima SDA trenutno vodi kada je u pitanju Džaferović. Nemamo obrađen ZHK, ali imamo obrađen HNK", rekao je Genjac.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.