7.10.2018. 22:22
0
"Rezultati koje imamo govore da je Denis Bećirović iznad Šefika Džaferovića"
U 19 sati zatvorena su birališta širom Bosne i Hercegovine. Na više od 6.000 biračkih mjesta bh. građani su birali novu vlast.

Svi oni koji su danas izašli na izbore mogli su birati između ukupno 804 kandidatske liste sa 7.497 kandidata.

Ove godine prijavljeno je 128 političkih subjekata, 53 stranke, 36 koalicija te 34 nezavisna kandidata. Pravo glasa na ovogodišnjim izborima imalo je 3.352.933 birača.

Registrovani birači na izborima su glasali za tri člana Predsjedništva BiH, zastupnike za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Federalnog parlamenta te Narodnu skupštinu RS-a, zatim za predsjednika i dva potpredsjednika RS te zastupnike u 10 kantonalnih skupština.

O izborima, očekivanjima i samom glasanju za Source govori Besima Borić iz SDP-a.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.