7.10.2018. 23:07
8
Čović najavio "neviđenu krizu" ako ne pobijedi Komšića: Bošnjaci nisu razumjeli ove probleme, pa su odlučili da izaberu svoja dva člana Predsjedništva
FOTO: N1
U Bosni i Hercegovini danas su održani Opći izbori.

Piše: Haris Ahbabović

Na ovim izborima građani Bosne i Hercegovine su birali članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS-a, zastupnike u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH, zastupnike u NSRS i zastupnike u kantonalnim skupštinama.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz tabora SDA, Šefik Džaferović ima oko 35.000 glasova više od Denisa Bećirovića.

Željko Komšić u odnosu na Dragana Čovića ima oko 120 hiljada glasova više.

Iako je napeto u RS-u, izgleda da Milorad Dodik vodi ispred Mladena Ivanića, ali tamo je definitivno najtjesnije.

"Potpora HDZ-u je daleko iznad naših očekivanja. Mislim da ćemo biti negdje na oko 155 hiljada glasova za hrvatskog člana Predsjedništva", rekao je večeras na press konferenciji Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a.

"Žalosti me što Bošnjaci nisu razumjeli ove probleme, pa su odlučili da izaberu svoja dva člana Predsjedništva BiH. Ipak, nadam se da se to neće dogoditi i da ćemo mi pobijediti. Ne možete Hrvatima birati predstavnike. To je put nazadovanja, to nije put ka EU. Ovakvi izborni rezultati mogu da izazovu neviđenu krizu u BiH", rekao je Čović.

 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.