8.10.2018. 9:00
0
Novinarka Patrije izvrijeđana u Centrali SDA: Idi u SDP
Radnik na osiguranju u Centrali Stranke demokratske akcije (SDA) verbalno je večeras napao novinarku Patrije Amru Varatanović, pred oko dvadesetak novinara i kamermana iz drugih redakcija.

Napad, i unošenje u lice novinarki uslijedilo je nakon što je Varatanović sa kolegom iz Dnevnog avaza komentarisala da vjerovatno neće biti apsolutnog izbornog pobjednika na netom okončanim Općim izborima u BiH, te da je atmosfera i u SDA tiha.

"Idi u SDP", reagirao je radnik iz osiguranja. 

"Vidjet ćemo se nakon izbora", rekao je, nakon što je ona odbila da kaže za koju medijsku kuću radi, jer to nisu imali obavezu ni drugi novinari. Uslijedilo je još nekoliko pogrdnih riječi i drugih radnika iz osiguranja SDA, uz prijetnje prstom i nasrtaj na novinarku, nakon što je zatražila da se osiguranje od nje odmakne, navode iz Patrie.

Iz SDA nisu reagirali na ovaj incident. Kolege su snimile tonski zapis verbalnog napada.

Novinari koji su i ranije pratili aktivnosti SDA tokom izbornog ciklusa potvrdili su da nikada ranije nije zabilježen sličan incident u Centrali SDA.


(Patria / Lejla Trle)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.