8.10.2018. 14:09
0
Počelo suđenje Merziji Delalić, optuženoj za ubistvo supruga
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje Merziji Delalić Meri (56), koja je optužena da je 17. aprila ove godine u prizemlju porodične kuće u sarajevskom naselju Soukbunar kuhinjskim nožem usmrtila supruga Seada.

Tužiteljica Meliha Dugalija je, nakon čitanja optužnice, kazala da će Tužilaštvo dokazati da je optužena Delalić bila svjesna da može teško povrijediti supruga i da je postupala s umišljajem.

Branilac optužene, advokat Izet Baždarević na početku suđenja u uvodnoj riječi je objašnjavao da Merzija nije imala namjeru ubiti supruga Seada, koji je kritične noći došao kući pijan zbog čega je izbila svađa. Odbrana tvrdi da se u ovom slučaju radilo o nanošenju teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom, a ne o ubistvu.  

Naredni pretres zakazan je za 29. oktobar, kada će biti saslušani pripadnici MUP-a KS koji su bili na uviđaju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.