9.10.2018. 16:20
0
SDP će tražiti da se ponovi brojanje glasova za Predsjedništvo BiH
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine uputit će u narednim danima zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine za ponovno brojanje izbornih glasova, posebno za izbor članova Predsjedništva BiH.

SDP smatra da je Denis Bećirović, njegov kandidat u izbornoj trci za taj nivo, žrtva izbornih krađa.

- Gotovo 100.000 nevažećih listića budi sumnju kao i rezultati SDP-a u nekim izbornim jedinicama - kazao je predsjednik te stranke Nermin Nikšić danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Naveo je da je SDP BiH ostvario rast povjerenja glasača na svim nivoima te će imati više mandata nego dosad u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

- U kantonima se također bilježi rast, dok u Republici Srpskoj nije pređen cenzus - dodao je Nikšić. 

- Sumarno, SDP, koji je i dosad bio važan politički faktor, bit će još važniji nakon općih izbora održanih 7. oktobra - konstatirao je predsjednik SDP-a. 

Posebno mu je drago, kaže on, što su građanske stranke prošle bolje nego prije mada su relativni pobjednici izbora sadašnje vladajuće strukture, od kojih očekuje da ponude plan kako će ubuduće vršiti vlast.

- SDP neće sudjelovati u vlasti na osnovu matematičkih koalicija već može pregovarati samo s onima koji ponude konkretan program boljeg budućeg stanja u zemlji, a prvenstveno s partnerskim strankama - kazao je Nikšić.

Po njegovim riječima SDP želi izmijeniti zakonodavstvo na način da ishod svih budućih izbora bude „do birača, a ne do brojača“.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.