10.10.2018. 17:20
0
Lavrov prenio Dodiku čestitke od Putina
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarao je danas telefonski sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji mu je uime predsjednika Rusije Vladimira Putina i u svoje lično ime čestitao pobjedu za člana Predsjedištva BiH.

Lavrov je Dodiku poželio što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje Vlade RS-a, te ga zamolio  da prenese čestitke Željki Cvijanović koja preuzima dužnost predsjednika RS-a.

Ministar vanjskih poslova Rusije izrazio je očekivanja da će Predsjedništvo BiH raditi na legalan način, da će raditi uz čvrsto poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštujući prava entiteta i tri naroda u BiH, saopćeno je Dodikovog kabineta.

Dodik je zahvalio  na čestikama, ističući da će se kao srpski član Predsjedništva zalagati za slovo Dejtona i poštovanje Ustava, “onako kako piše u tim dokumentima, bez namjere da provodi bilo kakvu politiku duha Dejtona”.

Ministar Lavrov rekao je da će Rusija podržavati takvu politiku predsjednika Dodika i njega lično, navodi se u saopćenju.

Ruski ministar vanjskih poslova zamolio je predsjednika Republike da prenese saučešće porodici poginulog radnika Rafinerije u Bosanskom Brodu, poželivši povrijeđenim radnicima brz oporavak.

Ministar Lavrov je rekao da je upoznat da se vodi istraga o uzrocima nesreće i da očekuje da će se brzo saznati kako je došlo do nje.

Predsjednik Dodik je informisao ministra Lavrova da je danas obišao povrijeđene radnike, koji su u bolnici i van životne opasnosti, te da je u Bosanskom Brodu razgovarao sa rukovodstvom Rafinerije nafte, navodi se u saopćenju.

(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.