14.10.2018. 21:00
0
Govedarica se priključio građanima: Nema pregovora s režimom
Banjalučani su se i večeras okupili na glavnom gradskom trgu po 203. put u znak podrške porodici koja traži istinu o ubistvu Davida Dragičevića, a početak je obilježen dolaskom predsjednika SDS-a Vukote Govedarice koji je ispraćen aplauzom više stotina građana, javlja BNTV.

Govedarica i drugi članovi opozicije stajali su uz okupljene građane, dok je Davor Dragičević počeo svoj uobičajeni govor riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi Davide dušo naša”.

- Mirno i dostojanstveno smo već 203 dana na trgu. Bez nečega konkretnog, djela me ne interesuju, a kamoli riječi. Meni je dijete mučeno i masakrirano, a zatim položeno u Crkvenu. Večeras, njih preko 300 će mirno da spava, a upetljani su u organizovano ubistvo Davida Dragičevića. Za pola časa smo pokazali da na miran i dostojanstven način možemo blokirati Banja Luku. Sljedeći put, vrlo brzo, ako vi ne budete uradili sve što treba, ja ću povesti svoje ljude i svoj narod u borbu za život i smrt. Ovo život nije, ovo je smrt - poručio je Davor Dragičević. 

Davor je dodao da ga ne interesuje ni međunarodna zajednica.

- Ne budete li do 14. novembra do 18 časova uradili nešto. Advokati me više ne interesuju. Kažu pa Đorđe Rađen ga je ubio, nije već ga je ubila država - zagalamio je ogorčeni otac. 

Davor Dragičević je poručio da je na trgu prisutan i novi predsjednik Republike Srpske Vukota Govedarica. 

- Od sutra Vukota Govedarica treba da radi svoj posao, posao predsjednika Republike Srpske jer ga je narod izabrao za tu poziciju - kazao je Dragičević. 

Za govornicu je stao i lider SDS-a Vukota Govedarica. Govedarica je poručio da je izabran za predsjednika Republike Srpske voljom naroda i da sa režimom nema pregovora.

- Dobro večer, dobri ljudi. Dobro večer i hvala vam,  Hoću da živimo kao slobodni ljudi, jer oni prijete i ucjenjuju svoj narod, svoje ljekare, rudare i mlade ljude koji nemaju njihovu člansku kartu. Hoću da istrajem. Mi smo slobodni, hoćemo da živimo kao slobodni ljudi u našoj RS. Neću da pokleknem, neka RTRS piše šta hoće. Nisam onaj čovjek koji se godi. Za mene pogodbe nema, ja ne trgujem politikom i ono što su napisali, a znaju šta su napisali, da hoću da se godim za fotelju, lažu i njihovim lažima mora da dođe kraj - kazao je Govedarica.

On je poručio da vjeruje u RS koja će otkriti imena ubica Davida Dragičevića.

- Ja Vukota Govedarica iz Gacka poručujem da hoću da znam koliko je bilo lažnih listića. Tražimo da se utvrdi svaki glasački listić i nađemo one lažne koji su ubačeni u glasačke kutije. Ne znam zašto se boje istine. Ja nisam pokraden 7. oktobra već volja naroda. Odavde im poručujem da oni koji su počeli mandate 2014. godine kupovinom mandata i koji skrivaju ubistvo banjalučkog studenta, da sa njima narod nema budućnost. Znam da su pljačkali, znam da su kupovali ali hoću da se to utvrdi jer znam da može - poručio je Vukota Govedarica. 

Adam Šukalo, poslanik u NS RS poručio je da nema kalkulacija sa, kako je rekao, zlotvorima i da sa Davorom i opozicijom koja hoće stvarne promjene ide do kraja do konačnih promjena. 

Iz grupe “Pravda za Davida” poručili su da Davor više neće noćiti na trgu, ali da će svaki dan dolaziti na proteste. 

Podsjećamo, 13. oktobra, Davor Dragičević je u obraćanju uputio poziv Govedarici da "stane uz narod" u Banja Luci. 

Dragičević je poručio Govedarici da "ako već tvrdi da je pokraden" na izborima, onda treba da bude uz narod i pokaže podršku grupi 'Pravda za Davida'", kako bi se otkrile sve okolnosti oko smrti 21-godišnjeg momka.



(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.