15.10.2018. 21:19
1
HDZ BiH: Popuna Doma naroda FBiH prioritet
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović održao je danas sastanak, na kome su prisustvovali predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora.

- Na svim razinama se ostvarilo puno više i glasova i mandata, u odnosu na prošle izbore, iako je svima poznato da problem izbora člana Predsjedništva i dalje postoji, nažalost bošnjačkim glasovima je izabran i ovog puta član Predsjedništva iz reda Hrvata. Stav je stranaka HNS-a vrlo jasan. Legitimno predstavljanje, jedini uvjet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati - saopćeno je iz HDZ BiH.

Legitimno predstavljanje kad je u pitanju član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, legitimno predstavljanje kada je u pitanju implementacija odluke Ustavnog suda i popuna izaslanika za Dom naroda FBiH, je nešto što je prioritet u ovome trenu i što stranke HNS-a očekuju da dođe na dnevni red i bude prihvaćeno na način kako je to Ustavni sud odredio. 

Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama je nešto što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i nešto na čemu HNS inzistira i u budućnosti. Potrebno je sačuvati i vjerodostojnost i kredibilitet koji proizlazi iz izbornih rezultata koji su donijeli ili više mandata ili učvrstili poziciju stranaka HNS-a.

Predsjednik Čović i predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupili zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a na Općim izborima u BiH i ovom prilikom zahvalili su se svima koji su prepoznali važnost i ozbiljnost trenutka i situacije i glasali za Zajedništvo.

Na sastanku je dogovorena i sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora koja će se održati iduće sedmice u Mostaru.


(Patria/Admir Oručević)

HDZCovic
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.