16.10.2018. 18:32
0
Suljagić: Scenario u slučaju pobjede Dragana Čovića
Emir Suljagić, predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza, kazao je danas za N1 da je izbor Željka Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine bila ''racionalna odluka'' građana BiH.

On je u razgovoru s Merimom Prguda poručio da bi u slučaju pobjede Dragana Čovića na izborima za člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda u BiH, lider HDZ-a odbio ući u ovu instituciju dok zahtjevi ne budu ispunjeni.

''Izbor Komšića u Predsjedništvo je racionalna odluka. U narednim sedmicama i mjesecimo postat će jasno zašto je to važno. Retorika koju sada čujemo iz HDZ-a i krugova bliskih HDZ-u je vjerovatno ništa naspram onoga što bi bilo da imaju instrumente institucija i vlasti da svoje nakane i ultimatume provedu u djelu. Vjerujem da bi gospodin Čović govorio da neće ući u Predsjedništvo dok se ne ispune zahtjevi za promjenu izbornog zakona. Mislim da je to kratkog daha'', rekao je.

Suljagić smatra bi i birači HDZ-a trebali shvatiti da je Komšić i njihov predsjednik.

''I glasači HDZ-a treba da shvate da je Željko Komšić njihov predsjednik. Ne postoji način da načelnik bilo koje općine spriječi šefa države da se slobodno kreće po državi. Ne bih tome pridavao pažnju koju vidim da ima u medijima. Birači HDZ-a treba da shvate da odlaze i njihova i bošnjačka i srpska djeca iz ove zemlje. Glas Komšiću je bio glas za stabilnost'', poručio je Suljagic, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.