17.10.2018. 15:50
0
Emina Tahirović imenovana za sutkinju Kantonalnog suda u Sarajevu
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je, tokom prvog dana sjednice, koja se održava 17. i 18. oktobra, donijelo odluku o imenovanju nositeljice pravosudne funkcije u Bosni i Hercegovini, te je na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu imenovana Emina Tahirović.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput - stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova. 

Novoimenovana nositeljica pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. novembra, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.