18.10.2018. 14:27
0
Slijede nova zapošljavanja u Ministarstvu sigurnosti pred istek mandata
Vijeće ministra Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 12. juna na prijedlog Ministarstva sigurnosti donijelo je odluke o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Službi za poslove sa strancima i Ministarstvu sigurnosti „u cilju kadrovskog jačanja i realizacije hitnih mjera koje se sprovode u BiH na sprječavanju ilegalnih ulazaka migranata u BiH.“

Na taj način odobreno je dodatno zapošljavanje - u Službi za poslove sa strancima 14 pozicija i to u Imigracijskom i terenskim centrima, te sedam pozicija u okviru Ministarstva sigurnosti.

„Ne radi se o jačanju kapaciteta u borbi protiv ilegalnih migracija obzirom da je samo jedna pozicija iz tog konkursa, Stručni suradnik za poslove readmisije, direktno vezana za problematiku ilegalnih migracija. Po srijedi je nešto posve drugo“, tvrdi sagovornik Patrije, koji je visoko rangirani službenik u Vijeću ministara.

Ministarstvo sigurnosti je 02. avgusta raspisuje konkurs za pozicije: Stručni suradnik za nadzor rada centra za smještaj žrtava trgovine ljudima, Stručni saradnik za poslove readmisije, Stručni saradnik za borbu protiv neovlaštenog prometa oružija i vojne opreme, Viši stručni suradnik za programiranje i planiranje obuke, Šef odsjeka za razvoj i administriranje baza podataka, Stručni suradnik za opštu bezbjednost, Suradnik za evropske integracije.

„Pozicije su kreirane sa ciljem da se u stalni radni odnos zaposle uposlenici sa ugovorom o djelu, a koje su u Ministarstvo zaposlene u protekle tri godine. Za ta zapošljavnja znali su i ministar Dragan Mektić kao i Samir Rizvo, koji obnaša poziciju pomoćnika ministra za međunarodnu suradnju i evropske integracije“, rekao je ovaj izvor, pokazujući spisak uposlenih koji ovog puta trebaju dobiti ugovor o stalnom radnom odnosu. U Ministarstvu sigurnosti ne žele govoriti na ovu temu.

Rizvu su mediji i ranije dovodili u vezu sa brojnim nezakonitostima. Spominjan je kao višestruki pomoćnik ministra.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.