19.10.2018. 17:40
0
"Stručnjaci imaju odgovornost da djeluju na očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i mladih"
"Mjesto psihoterapije u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata", tema je Prvog internacionalnog kongresa dječije i adolescentne psihoterapije koji se održava u Sarajevu.

Cilj kongresa je istaći postojanje potrebe za povećanjem svjesnosti svih stručnjaka iz oblasti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i pravosuđa o važnosti multidisciplinarne i intersektoralne suradnju u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i mladih.

Organizator kongresa je bosanskohercegovačka integrativna dječija i adolescentna psihoterapijska Asocijacija u partnerstvu sa UNICEF-om.

Kongres je okupio više od 400 učesnika iz 16 zemalja. 

Kongres je mjesto susreta različitih disciplina koji će kroz razmjenu iskustava, najave novih trendova, predstavljanje psihoterapijskih praksi omogućiti sudionicima da osvijeste i ojačaju vlastite kapacitete, osnaže međusobne mreže i time djeluju na bolje razumijevanje problematike mentalnoga zdravlja djece i mladih unutar sistema. 

Kongres se prvi put u svijetu organizuje na ovakav način.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.