22.10.2018. 14:30
0
Koalicioni sporazum Naše stranke, SDP BiH i DF-a bit će ponuđen i drugim političkim strankama
Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta pripremaju koalicioni sporazum koji će ponuditi i drugim potencijalnim partnerima za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo.

Šef pregovaračkog tima Naše stranke Edin Forto kazao je za Patriju da je priprema tog sporazuma prioritet, te da je riječ zapravo o programskoj platformi. Na pitanje da li će u tom periodu pripreme sporazuma biti održani sastanci sa predstavnicima drugih političkih stranaka, Forto je kazao da je moguće da budu održane konsultacije.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste kazao je za Patriju da je održao više sastanaka sa predsjednikom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem s kojim je dogovorio saradnju. Ove dvije stranke imaju osam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ukoliko bi postigli dogovor Naša stranka, SDP BiH, DF, Narod i pravda, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista u Skupštini KS imali bi 23 zastupnika od 35. Stranka demokratske akcije dobila je 10 mandata, a BOSS dva. 



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.